Dan Europe u Vukovaru

U pješačkoj zoni u Vukovaru, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tradicionalno je obilježen Dan Europe.

U organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove, Savjeta za Europske integracije, grada Vukovara i Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o., održan je tradicionalni Sajam EU projekata. Tom prilikom su lokalne razvojne agencije, LAG-ovi, institucije i organizacije civilnog društva s područja naše županije predstavljale svoje projekte, imale priliku za razmjenom iskustava, ideja i znanja te upoznali zainteresirane građane sa svojim radom.

Istovremeno u pješačkoj zoni, pod nazivom „EU ulična frka“, udruge grada Vukovara su građanima predstavile svoj rad, a sve u organizaciji Europskog Doma Vukovar i Proni Centra Vukovar. Upriličen je i zanimljiv glazbeni program tijekom kojeg su nastupile plesne skupine iz Vukovara.

Program je otvorio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je tom prigodom obišao sve štandove te je razgovarao sa građanima i građankama. Sudionike su zatim pozdravile i Gabrijela Žalac, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Marijana Grubišić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju grada Vukovara.

Također, nakon Sajma EU projekata, održana je, sada već tradicionalna, rekreativna biciklijada, „Na pedali uz Dunav“, kojom se promovira Dunavska biciklistička ruta – Cycling Danube i projekt „Unaprjeđenje međunarodne biciklističke rute Dunav – Cycling Danube”. Gđa. Gabrijela Žalac zahvalila je svim biciklistima na odazivu i dala znak za početak vožnje. Biciklijada je krenula iz pješačke zone grada Vukovara u 12,00 sati, zatim se vozilo do masovne grobnice Ovčara, na kojoj su sudionici zapalili svijeće i poklonili se žrtvama Domovinskog rata, te se vratili natrag u pješačku zonu. Na biciklijadi su sudjelovali predstavnici BK „Sokol“ Vinkovci, ŠBK Vukovar, Biciklivo-Rekreativo-Vukovar te zainteresirani građani.

Ovim programom završeno je obilježavanja Europskog tjedna 2015. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Brojna zanimljiva događanja, aktivnosti i veliki interes građana, poticaj su za organizaciju još sadržajnijeg i  uspješnijeg Europskog tjedna u iduće 2016. godine.

– See more at: http://www.vusz.hr/novosti-najave-i-sluzbene-obavijesti/dan-europe-u-vukovaru#sthash.7FBuKniy.dpuf