LAG „PODRAVINA“ na sajmu VIROEXPO 2019.

Ovogodišnji 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede – Viroexpou Virovitici započeo je otvorenjem u petak 15. ožujka 2019. godine te završio 17. ožujka 2019. godine, gdje su posjetitelji kroz tri dana uživali u bogatom kulturno-umjetničkom i zabavnom programu, kao i ponudi proizvoda i usluga s kojima su se predstavili brojni izlagači, a brojni zainteresirani sudjelovali su i na raznim stručnim predavanjima iz poljoprivrede i gospodarstva.
Ispred LAG-a „PODRAVINA“ na sajmu kroz tri izložbena dana svoje su proizvode izlagali OPGImbrišić Ivan, Domaća radinost Zorica Vidaković, Domaća Radinost Baka i mama, Kreativna udruga „Poklonček“.
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivan Imbrišić predstavilo se proizvodima od mlijeka – domaći sir različitih okusa i prge, Domaća radinost Zorica Vidaković predstavila se ručnim štikanim radovima , Domaća radinosti „Baka i mama“, vlasnice Ivančice Turković, predstavila se proizvodima i rukotvorinama nastalim na tkalačkom stanu, a Kreativna udruga „Poklonček“ čije su predstavnice bile Mirjana Bratković, Sanja Pavunc, Jasna Rudec i Jadranka Novak, predstavile su se proizvodima koje su izradile vrijedne članice udruge.
Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, otvorio je 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. te je time otvorio i novu multifunkcionalnu halu koja se gradila sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, te Grada Virovitice. Ove godine se na Viroexpu, od 15. do 17. ožujka predstavilo 625 izlagača iz 29 zemalja uz novu zemlju sudionicu – Kraljevinu Španjolsku.
Organizatori ovogodišnjeg Viroexpa su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.
Zemlja partner 24. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpa bila je Republika Slovenija, županija Splitsko-dalmatinska, i grad Grad Zagreb.
Pokrovitelji sajma su predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma.

Preuzeto sa: www.lag-podravina.hr