Lika Destination – smart sustainable destination – održivi razvoj u školi

Klaster Lika Destination u suradnji s Mrežom za održivi razvoj Hrvatske organizira akciju pod nazivom Lika Destination  – smart sustainable destination – održivi razvoj u školi. Akcija se provodi pod motom „Zasadi u vrt za održivi put“.  Cilj akcije je kod djece razviti svijest o održivom razvoju te im ukazati na primjere održivog razvoja koje će oni kasnije prenositi na svoju obitelj i prijatelje. U urbanom vrtu škole posadit će se lavande koju će učenici u sklopu svoje dodatne nastave kasnije ubirati, prerađivati i prodavati. Naglasak održivog razvoja u ovoj akciji je na poljoprivredi i ruralnom turizmu.

U urbanom vrtu škole posaditi će se s 20-ak učenika lavanda, koju će kasnije učenici brati, prerađivati i prodavati. Tijekom sadnje učenicima će se ispričati važnost održivog razvoja s naglaskom na poljoprivredu.

Mreža za održivi razvoj Hrvatske do sada  je samostalno obilježavala tjedan održivog razvoja dok će ove godine isto učiniti u partnerstvu s Klasterom koji je od svog osnivanja vođen filozofijom održivog razvoja.