MANIFESTACIJA „POVRATAK VITEZOVA NA UTVRDU KOROĐVAR“ U ORGANIZACIJI LAG-A VUKA-DUNAV

Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica odobrila je financijsku podršku LAG-u Vuka – Dunav na natječaju za građanske akcije „Naš doprinos zajednici“ za aktivnosti promoviranja povijesnog lokaliteta -Utvrde Korođvar na području Općine Antunovac i Općine Čepin. Cijeli projekt podržan je i sredstvima IPARD programa kroz mjeru LEADER, te će se uz povijesne podatke o Utvrdi promovirati i mogućnosti Programa ruralnog razvoja 2014-2020.

Cijeli projekt je zamišljen u svrhe promocije lokaliteta, kulturnog dobra RH i održavanja programa srednjovjekovnog sajma na kojemu će se odvijati srednjovjekovne igre, prezentacija građevinskog alata iz srednjeg vijeka i tehnologije građenja utvrda i objekata, škola mačevanja i streličarstva, te tehnologije agrikulture i medicinske opreme,prezentacija okusa srednjeg vijeka te kao centralni događaj održavanje viteške bitke.

LAG Vuka-Dunav već je započeo s aktivnostima prezentacije povijesnih podataka o lokalitetu Korođvar u svrhe podizanja svijesti i informiranosti o povijesnoj i kulturnoj baštini svoga područja, te kao priprema za projekt revitalizacije područja Utvrde kroz Mjeru 7.4. Programa ruralnog razvoja.