OBJAVLJEN LAG NATJEČAJ ZA TIP OPERACIJE 1.3.1. „POTPORA ZA POKRETANJE POSLOVANJA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA“

Lokalna akcijska grupa Vuka-Dunav objavila je 04. prosinca 2019. godine četvrti LAG natječaj za tip operacije 1.3.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“. Prema Strategiji LAG-a Vuka-Dunav potpore će biti odobrene osobama između 18 i 40 godina, odnosno mladim poljoprivrednicima koji na dan podnošenja zahtjeva za potporu nema više od navršenih 40 godina,; koji posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koji su prvi put postavljeni kao nositelji poljoprivrednog obiteljskog gospodarstva (ne duže od 24 mjeseca). Prihvatljivi su korisnici sa područja LAG-a Vuka-Dunav, koji obuhvaća sedam općina: Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vuka, Vladislavci, te pet mjesnih odbora: Brijest, Josipovac, Sarvaš, Tenja i Višnjevac.

 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 1.496.960,00 kuna, a visina potpore po jednom nositelju projekta iznosi 50.000,00 eura, odnosno 370.625,00 kuna.

 

Na Natječaj se mogu prijaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti i trgovačka društva registrirana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, a imaju ekonomsku veličinu iskazanu u ukupnom standardnom rezultatu od 8.000 eura do 49.999 eura.

 

Rok za podnošenje prijava projekata na Natječaj započinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 31. siječnja 2020. godine.

 

Sve informacije o načinu prijave mogu se pronaći na web stranici LAG-a Vuka-Dunav (www.lagvuka-dunav.hr), gdje je objavljen tekst LAG natječaja, te ostala prateća dokumentacija.

 

Informativna radionica za pružanje detaljnijih informacija potencijalnim prijaviteljima održati će se u Poduzetničkom inkubatoru i akceleratoru – PIA Antunovac, Gospodarska zona Antunovac 23, II. Kat, 12. prosinca u 13 sati.

Dokumentaciju možete preuzeti ovdje.

Preuzeto sa: http://www.lagvuka-dunav.hr/