Osnovana Radna skupina za mlade: Jasan Program za mlade i priručnik za strateško planiranje kao temelj suradnje i učinkovite provedbe

Konstituirajuća sjednica Radne skupine za mlade Hrvatske zajednice županija održana je u utorak, 3. prosinca 2019. godine u Zagrebu. Na mjesto voditelja Radne skupine izabran je Željko Jurković iz Koprivničko-križevačke županije. Josip Perkušić iz Splitsko-dalmatinske i Ana Pešut iz Karlovačke županije izabrani su kao zamjenici voditelja.

Na sjednici je istaknuta važnost povezanosti predsjednika Savjeta mladih i županijskih službenika s ciljem što bolje suradnje. Voditelj Željko Jurković dao je prijedlog za izradu programa za mlade po županijama te priručnika za strateško planiranje.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk podržao je rad nastale Radne skupine za mlade kazavši kako bez obzira na moguće razlike u političkim opredjeljenjima županija, upravo radne skupine imaju mogućnost iz raznih kutova sagledati situaciju i na taj način pridonijeti radu na višestruko zadovoljstvo svih uključenih.

„Radne skupine su srce Zajednice, upravo stručnjacima ostavljamo rješavanje problema i donošenje zaključaka, uputa i prijedloga. Uvijek govorimo o mladima, sada je vrijeme da se angažiramo s obje strane, da su tu i mladi i oni koji vode računa o mladima unutar županijske administracije.“

Predstavnici Savjeta mladih slažu se da je potrebno unificirati program za mlade po županijama s ciljem uključivanja mladih u relevantne aktivnosti, a potpora županijskih službenika puno će značiti u samom provođenju programa.

Na sjednici je dan prijedlog aktivnosti za 2020. godinu u kojoj Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije što otvara temu budućnosti Hrvatske i Europske unije, koju bi Savjeti mladih kroz evente približili mladima te ih potaknuli na aktivno sudjelovanje u društvu.

Preuzeto sa: http://www.hrvzz.hr/