Predsjednik

majdak2

Tugomir Majdak

Predsjednik Mreže za održivi razvoj Hrvatske
Pročelnik Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU, Virovitičko-podravska županija

Dugogodišnje iskustvo u provedbi Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP), praćenju i usklađivanju politike ruralnog razvoja Republike Hrvatske s načelima Europske zajednice, strateškom planiranju, te pripremi i realizaciji, kao i upravljanju projektima i programima.

Član pregovaračkog tima u okviru pristupnih pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom u području ruralnog razvoja i poljoprivrede. Dugogodišnji predstavnik Ministarstva poljoprivrede RH u Odboru za ruralni razvoj i Radne skupine za ruralni razvoj Europske komisije. Za vrijeme rada u Ministarstvu poljoprivrede koordinirao provedbu pretpristupnih fondova EU za ruralni razvoj SAPARD i IPARD te organizirao kampanje informiranja i promocije navedenih programa. Međunarodno iskustvo kao stručnjaka u jačanju administrativnih kapaciteta institucija glede provedbe programa ruralnog razvoja u zemljama kandidatima za članstvo u EU. Radio u suradnji s FAO-om, UNDP-om, UNICEF-om, USAID-om, Svjetskom bankom i sličnim organizacijama na nacionalnim i međunarodnim razvojnim projektima te projektima u privatnom, javnom i civilnom sektoru. Inicijator osnivanja brojnih udruga iz područja poljoprivrede na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini te organizator nacionalnih i međunarodnih ruralnih manifestacija

Član Stalne radne skupine za regionalni ruralni razvoj Jugoistočne Europe (SWG) u razdoblju 2008. – 2013. te predsjedavajući skupštine SWG-a 2011. godine.

Predsjednik Svjetske oračke organizacije (WPO) od 2012. godine.

Priprema i provodi brojne nacionalne i EU projekte i programe iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja te organizira edukacije i predavanja za korisnike Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Moderator i panelist stručnih skupova na regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini te autor brojnih studija i članaka na temu ruralnog razvoja.