Tugomir Majdak imenovan glavnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede

Na zatvorenom dijelu 4. sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je održana 17. studenoga 2016. godine u Vukovaru prvi predsjednik Mreže za održivi razvoj Hrvatske gospodin Tugomir Majdak imenovan je glavnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede.

Svoj radni vijek započeo je kao djelatnik Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu u Zagrebu nakon čega kao načelnik sektora radi u Ministarstvu poljoprivrede. Bio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko – podravske županije ali i pročelnik  Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice. U prethodnoj vladi je bio zamjenik ministra poljoprivrede te je na tom mjestu dočekao imenovanje.

Gospodin Majdak ima dugogodišnje bogato radno iskustvo. Koordinirao je provedbu pretpristupnih fondova EU za ruralni razvoj SAPARD i IPARD te organizirao kampanje informiranja i promocije navedenih programa, sudjelovao u provedbi  zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) kao i u praćenju i usklađivanju politike ruralnog razvoja Republike Hrvatske s načelima Europske zajednice, pripremao je brojne nacionalne i EU projekte i programe iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Također je radio na nacionalnim i međunarodnim razvojnim projektima te projektima u privatnom, javnom i civilnom sektoru.

Želimo mu puno uspjeha u daljnjem radu.